ThemesWordPress

WordPress theme? Dit zijn de 7 beste themes van 2022

By juni 12, 2022No Comments
De 7 beste WordPress themes van 2021

Zoek je een WordPress theme? Dat kan een hele klus zijn, want door het grote aanbod zie je al snel de bomen door het bos niet meer. Op het eerste oog lijken WP thema’s veel op elkaar. Toch zijn er duidelijke verschillen. Wij hebben de beste WordPress thema’s van 2021 op een rijtje gezet. Wordt het Avada, Jupiter of BeTheme..? Lees het hieronder.

Hoe selecteer je het beste WordPress theme?

Laten we beginnen met een belangrijk punt: de prijs. Als je een thema koopt heb je nog geen website. De meeste professionele wp-thema’s kosten rond de $60. Dat is niets vergeleken met de tijd die jij of iemand die je inhuurt kwijt is voor het instellen en vullen van je website. Daarom hebben we niet op de exacte prijs gelet. Waarop dan wel? Bij deze selectie hebben wij op de volgende factoren gelet:

  • Gebruiksgemak
  • Responsiveness
  • Browser compatibility
  • Multi language gereedheid
  • Geboden ondersteuning

Met deze criteria hebben we de 20 best verkochte thema’s getoetst. Hiervan laten we de top 7 zien. Benieuwd? Hieronder staat onze lijst:

Nr. 7: Twenty Twenty-One

Dat je met het standaard WordPress theme mooie dingen kan maken laat bijvoorbeeld Mor10.com zien. Deze site is gemaakt met TwentyTwenty. WordPress doet met de nieuwe Gutenberg editor een poging om out-of-the-box al een compleet drag & drop CMS te worden. Wij zijn op zich geen fan van editors als Visual Editor en Elementor, maar deze zijn voorlopig voor veel mensen nog wel makkelijker in gebruik. Ben je al iets handiger, of hoeft je site er niet zo fancy uit te zien? Dan kun je met TwentyTwenty-One al hele mooie dingen maken. Het is een gratis thema, dus probeer ‘m voordat je aan de slag gaat met een betaald thema.

Prijs: $0 | Bekijk Twenty Twenty-One alvast hier

_

Uncode

Nr. 6: Uncode

Het Uncode theme is een hele goede keuze als je een portfolio website wil maken. Het thema komt met demo-content die makkelijk te installeren is. Hiermee heb je snel een kant en klare pagina waar je alleen nog de content van hoeft te veranderen. Het verwijderen van de demo content die je niet gebruikt is wel een klusje. Uncode gebruikt zoals veel premium thema’s Visual Composer. Hiermee kun je een pagina bekijken en bewerken tegelijk. Heel handig, alleen zit je wel vast Visual Composer als je je pagina’s er mee hebt opgebouwd – een andere editor begrijp de VC code niet.

Prijs: $59 | Bekijk Uncode hier »

_

Het beste WordPress theme: BeTheme

Nr. 5: BeTheme

BeTheme is niet voor niets een van de populairste WordPress thema’s van het moment. Het thema is volledig responsive en komt met 150+ layouts die klaar zijn om direct te gebruiken. De pagina’s worden eenvoudig gemaakt en beheerd met de Muffin builder, en je kunt per pagina kiezen uit een van de 20 header styles. Paralax backgrounds zijn inmiddels redelijk standaard, maar toch fijn dat ze er in zitten. Dat geldt ook voor de integratie met Google Fonts. Tot slot is het thema klaar voor Woocommerce, BuddyPress en WPML.

Prijs: $59 | Bekijk BeTheme hier »

_

Het beste WordPress theme: Jupiter

Nr. 4: Jupiter

Jupiter is een van onze favorieten, en dan met name om het overzichtelijke admin panel. Dit maakt het beheer van je site lekker makkelijk. Dat gelt ook voor de Adobe Typekit integratie. Maar dit zijn best wel pro-features waar 90% van de gebruikers nooit mee te maken krijgt. Als jij je vooral concentreert op het maken en aanpassen van pagina’s en posts, dan heb je meer aan een goede editor – Elementor in dit geval. Nadeel van de meegeleverde Elementor is dat het een uitgeklede versie is. Wil je de volledige versie, dan moet je een aparte licentie kopen. Wel handig: voor blogposts kunt je kiezen uit zeven verschillende stijlen.

Prijs: $59 | Bekijk Jupiter hier »

_

Het beste WordPress theme: Avada

Nr. 3: Avada

Avada is misschien wel het best verkochte WordPress theme aller tijden. En met een reden: het is het meest uitgebreide thema op de markt. Letterlijk alles wat je wil zit er in en dat is positief, maar ook overweldigend. Persoonlijk zoek ik meestal een theme dat goed aansluit bij de site die ik wil maken. Met Avada kun je alles maken, maar soms zijn de opties gewoon teveel en kost het meer tijd om iets geschikts te vinden. Dat gezegd hebbende, voor een pro-gebruiker is het een fijn thema en de support is ook excellent.

Prijs: $60 | Bekijk Avada hier »

_

X the Theme

Nr. 2: X | The theme

Onze nummer twee is het X-Theme. Waar de nummer drie ons te weinig richting gaf, is het sterke punt van X dat er een aantal hele gave kant-en-klare designs in zitten. Het thema komt met de Cornerstone editor, die ook prettig in gebruik is. Voordeel van Cornerstone is dat het ontwikkeld is als onderdeel van X, en dus niet als add-on meegeleverd wordt bij het thema.

Prijs: $29 | Bekijk X | The theme hier »

_

Het beste WordPress theme: Salient

En de nummer 1 is… Salient!

Ok eerlijk is eerlijk, wij werken al heel lang met Salient – deze site is ermee gebouwd. Dat maakt dat we er snel mee uit de voeten kunnen, weten waar alles zit en hoe we om bepaalde onhandigheden heen kunnen werken. Salient heeft de zelfde features als andere thema’s, maar twee hele grote voordelen. De eerste is en belangrijkste: het thema komt met een aantal demo-pagina’s die er heel goed uit zien. En dat is een groot voordeel als je geen geld hebt voor een designer. Ook prettig: Salient heeft een actieve user base en support team. Zo heb je altijd snel een antwoord op je vraag of issue.

Prijs: $60 | Bekijk Salient hier »

_

Update: Let hier bij het selecteren van een WordPress theme op!

Een WordPress theme wordt vaak gekozen op de leuke voorbeelden van wat je ermee kan maken. Realiseer je dat jouw site misschien geen hippe schoenen site is, dus dat je straks helemaal niet zoveel leuk beeldmateriaal op je site hebt. Dat maakt heel veel uit voor hoe je website er uit ziet!

Goed ook om te weten is dat thema’s die alles kunnen ook veel van de webserver vragen. Wat kan resulteren in tergend lang wachten tot je bewerking is opgeslagen, of erger nog: een trage website. Niet goed voor je bezoekers, en niet goed voor je SEO. Soms is simpel beter. Als je een design hebt, overweeg dan om een custom theme te laten maken.

Koop je toch een alleskunner? Kijk dan goed wat gebruikers zeggen over de geboden support. Geen enkel thema is foutloos of altijd helemaal duidelijk, dus een snelle reactie op vragen is superbelangrijk.

Tot slot, het is al genoemd, hou er rekening mee dat veel thema’s afhankelijk zijn van meegeleverde plugin’s. Een goed voorbeeld zijn de meegeleverde editors zoals WPBakery of Elementor. Deze zijn vaak niet helemaal compleet of kunnen na een tijdje niet meer geupdate worden – tenzij je een licentie aanschaft.

Is er ook een WordPress theme voor mijn branche?

Zoek je een wp-theme dat voor een speciaal doel is ontwikkeld, zoals een branche of gelegenheid? Kijk dan op de onderstaande links of er iets voor jou tussen zit:

Hulp nodig bij het kiezen van een WordPress theme?

Welk thema het beste voor jou is hangt natuurlijk af van wat voor jou het belangrijkst is. Twijfel je nog welk thema het beste bij jouw situatie past? Stuur dan een mail naar frank@wordpress-specialist.nl. Ik help je graag op weg! Je kunt ons ook altijd een bericht sturen via de contact pagina.